rss

Comú de la Massana - Principat d'Andorra
 
  Descobreix la Massana El Comú Tràmits i Gestions La Massana en un clic Turisme Punt 400 Esplai
Inaugurat el nou edifici del Museu la Massana Còmic
David Baró anuncia que el nou espai portarà el nom de Joan Pieras
Dimecres, 24 d'abril


Ja ha obert les portes el nou Museu la Massana Còmic que, després dels treballs de remodelació i ampliació, passa a ocupar les quatre plantes de l’edifici cultural del complex de les Fontetes. Durant l’acte inaugural el cònsol major, David Baró, ha anunciat que pròximament es col·locarà la placa amb el nom del nou museu: Joan Pieras, el president de l’ARCA i creador del saló La Massana Còmic, que aquest divendres inaugura la seva vint-i-tresena edició. Pieras s’ha mostrat molt emocionat i content amb el reconeixement i ha estat l’encarregat de fer la visita a les instal·lacions.
Fins ara, el museu disposava de la planta baixa, on s’hi continuaran fent exposicions temporals, i la primera planta, d’arxiu i tractament documental. Amb l’ampliació es guanya la planta 2 –amb una biblioteca especialitzada i una zona de tallers- i la planta 3, amb una zona audiovisual i de conferències, un espai dedicat al tebeo espanyol i una exposició permanent dedicada al dibuixant Carlos Ezquerra. Segurament aquest és l’espai més entranyable del museu, ja que compta amb l’escriptori on treballava el dibuixant espanyol, amb material que va utilitzar, els seus premis, àlbums, esbossos, figures de merchandising i altres articles de la seva col·lecció.
El Comú de la Massana, a més de cedir l’espai a l’ARCA, també es fa càrrec del manteniment de l’edifici, de les despeses de funcionament i d’inversió i també del personal. A banda de la bibliotecària-documentalista que s’ocupa de catalogar el fons, a partir d’ara s’incorpora a la plantilla el dibuixant Marc Huguet, que serà l’encarregat d’atendre els visitants i d’organitzar tallers.
Els horaris d’obertura al públic del nou museu són dimarts, dijous i divendres, de 15 a 18 h i dissabte de 10 a 14 h i de 15 a 19 h. Als matins s’hi faran tallers destinats a les escoles.
El cònsol, David Baró, ha remarcat que amb l’ampliació de serveis i d’horaris la Massana Còmic se situa en la ruta dels equipaments museístics del país. “Amb aquesta inauguració posem en valor la nostra aposta pel còmic”, ha assegurat Baró, que ha remarcat el gran treball que els diferents equips comunals han fet des de l’inici per fer possible el projecte.
El president de l’ARCA, Joan Pieras, s’ha mostrat molt satisfet amb el nou espai, que permet ubicar l’abundant material bibliogràfic i artístic de l’entitat.
El nou museu ha pogut obrir portes gràcies a un intens treball d’organització del material, a més de l’adequació de les quatre plantes.
Recordem que l’ampliació del museu ha estat possible a l’haver quedat alliberades les dues plantes que ocupava la Capsa, que es va traslladar a Ordino la passada tardor, fruit de la mancomunació de serveis entre els comuns de les Valls del Nord.
<< tornar
 
 
Comú de la Massana
Av. Sant Antoni, 29  AD400 La Massana
Tel +376 736 900