rss

Comú de la Massana - Principat d'Andorra
 
  Descobreix la Massana El Comú Tràmits i Gestions La Massana en un clic Turisme Punt 400 Esplai
El Museu la Massana Còmic ocuparà tot l’edifici cultural de les Fontetes a partir de l’abril
El cònsol major, David Baró, i el president de l’ARCA, Joan Pieras, signen el conveni de cessió
Dimarts, 12 de febrer del 2019

La Massana continua fent passes endavant per situar-se com a parròquia del còmic. A partir del conveni que s’ha signat aquest migdia, el Museu del Còmic ocuparà les quatre plantes de l’edifici cultural del complex de les Fontetes. A partir de l’abril, ja es podran fer visites al museu, que tindrà una planta per a la seva col·lecció permanent –amb un espai dedicat al dibuixant Carlos Ezquerra-, zones d’exposicions temporal, espais de conferències i multimèdia, i una planta d’arxiu, consulta i recerca.
El conveni estipula la cessió de l’espai però, a més, el comú el fa càrrec del manteniment de l’edifici, de les despeses de funcionament i d’inversió i també del personal.
El cònsol, David Baró, ha remarcat que “amb l’ampliació de serveis i d’horaris la Massana Còmic se situa en la ruta dels equipaments museístics del país”. Baró ha recordat que des del primer saló del còmic, al 1997, tots els equips comunals han apostat per identificar la Massana amb aquesta disciplina artística. Al 2010 es va marcar un punt d’inflexió, dotant a l’ARCA d’un espai per poder fer exposicions durant tot l’any i no quedar limitats als dies del saló. Des d’aquell moment, s’han organitzat cinc exposicions d’alt nivell a l’any.
“A l’actualitat tenim tant material que ens faltava espai. Ara tindrem tot un edifici per ubicar tot el material bibliogràfic i artístic que tenim”, explica el president de l’ARCA, Joan Pieras, que espera poder obrir portes al mes d’abril. Prèviament s’haurà de portar a terme un intens treball d’organització del material i adequació de les quatre plantes, a més de continuar amb la catalogació del fons documental. També ha destacat que just al davant hi ha la Biblioteca Comunal Antoni Morell, amb un extens fons dedicat al món del còmic.
Recordem que aquesta cessió ha estat possible a l’haver quedat alliberades les dues plantes que ocupava la Capsa, que s’ha traslladat a Ordino fruit de la mancomunació de serveis entre els comuns de les Valls del Nord.
 
<< tornar
 
 
Comú de la Massana
Av. Sant Antoni, 29  AD400 La Massana
Tel +376 736 900