rss

Comú de la Massana - Principat d'Andorra
 
  Descobreix la Massana El Comú Tràmits i Gestions La Massana en un clic Turisme Punt 400 Esplai
El Museu la Massana Còmic obre el seu catàleg online i presenta l’exposició “El Arte de Volar”
El cartell de la 21 edició de la Massana Còmic ha estat il·lustrat per Joan Mundet
Dimarts, 21 de març del 2017

A partir d’avui, el fons bibliogràfic del Museu la Massana Còmic es pot consultar a través del portal de la xarxa de biblioteques d’Andorra, amb enllaç directe a través de la pàgina www.lamassanacomic.ad. El catàleg ofereix una completa descripció de més de dos mil documents, a més de permetre fer la reserva. “D’aquesta manera encetem un nou cicle al Museu, donant més visibilitat al seu fons”, assegura la consellera de Cultura, Igualtat i Participació Ciutadana, Jael Pozo.
El president de l’ARCA assegura que “al 2010 ens vam comprometre a mantenir el Museu viu i per això estem portant durant tot l’any exposicions d’alt nivell”. Aquesta temporada cal destacar la col·laboració amb entitats com l’Andorra Sax Fest, els Castellers d’Andorra, l’Associació de Frikis d’Andorra, l’Ambaixada de Bèlgica a Madrid i l’editorial Diminuta.
En l’acte d’avui s’han presentat les set exposicions que acollirà el Museu enguany.
Després de la miscel·lània d’originals sobre els darrers cinc anys del Museu, que es va tancar al mes de febrer, i tot i que oberta des del 28 de febrer, demà es presenta oficialment “El Arte de Volar”, amb el seu il·lustrador, Kim. L’autor vindrà a la presentació de demà, ja que s’intenta un contacte directe amb cadascun dels autors que passen per la Massana. “El Arte de Volar” és el retrat d’una Espanya convulsa i castigada per la guerra civil, vista a través de les experiències de la mare i el pare del guionista de l’obra, Antonio Altarriba. La inauguració de la mostra serà demà, a les 20.30 h, i es pot visitar fins el 8 d’abril.
La següent exposició serà del 12 d’abril al 13 de maig i estarà centrada en la figura d’Adolphe Sax, a través de la mirada de diferents artistes franco-belgues i que servirà de prèvia per donar el tret de sortida al saló La Massana Còmic 2017.
El Museu la Massana Còmic també acollirà una mostra sobre els 100 anys del TBO, amb originals cedits per un col·leccionista del país. Una altra de les mostres estarà centrada en el còmic que estan preparant els Castellers d’Andorra per acostar aquesta tradició als infants. La temporada es tancarà amb una exposició sobre l’animador i il·lustrador Arturo Moreno, un dels dibuixants de la primera pel·lícula d’animació europea, “Garbancito de la Mancha”.

Avançament de la Massana Còmic
Tot i que la presentació de la programació completa de la 21a Massana Còmic es presentarà el mes que ve, avui s’ha presentat ja el cartell d’aquesta edició, il·lustrat per Joan Mundet. Pieras no ha volgut rebel·lar els elements del cartell, s’intueix, al fons de l’escena èpica, el campanar d’una església inspirada en el romànic andorrà. El saló tindrà lloc del 21 al 23 d’abril i comptarà de nou amb la col·laboració de la SAC, amb una conferència sobre la trajectòria del TBO.
El contingut de les diferents edicions del saló es poden consultar a la web de la Massana Còmic, que en els darrers mesos ha fet un important treball de bolcatge de tota la informació.
 
<< tornar
 
 
Comú de la Massana
Av. Sant Antoni, 29  AD400 La Massana
Tel +376 736 900