rss

Comú de la Massana - Principat d'Andorra
 
  Descobreix la Massana El Comú Tràmits i Gestions La Massana en un clic Turisme Punt 400 Esplai
Liquidació del pressupost 2018 amb superàvit de 2,6 milions d'euros
En set exercicis, la reducció de l’endeutament del Comú de la Massana haurà estat de 21 milions
Dijous, 28 de març

Els comptes del 2018 del Comú de la Massana s’han tancat amb un resultat de superàvit de 2,6 milions d’euros.
La liquidació pressupostària reflecteix una execució de les despeses del 88%, situant-les en els 14 milions d’euros, mentre que l’execució dels ingressos ha estat del 104%, cosa que es tradueix en 16,6 milions d’euros.
Un dels aspectes més destacats és que l’excedent en Tresoreria continua augmentant, cosa que dona marge al comú per finançar diferents projectes. A hores d’ara, els fons líquids de Tresoreria ascendeixen a 8,3 milions, 2,4 milions més que al tancament de l’exercici anterior. El cònsol major, David Baró ho ha atribuït a diversos factors, com la regularització de les transferències, l’augment de l’ITP i la contenció de la despesa de funcionament.
L’endeutament disposat a tancament del 2018 és de 13,6 milions d’euros, una xifra que augmenta, com estava previst, a causa del préstec a EMAP per tirar endavant el pla d’inversions presentat fa dos anys en reunió de poble. Tot i això, l’endeutament total del Comú s’ha pogut reduir en 20 milions en només sis anys. Tot i que el préstec d’EMAP ha estat de 5,8 milions, el deute només ha crescut en 3,2. El cònsol major ha remarcat que “a finals de mandat, l’endeutament quedarà situat en 12 milions d’euros. Per tant, comparat amb l’endeutament de principis del 2012, haurem aconseguit una reducció de 31 milions d’euros en set exercicis, tot i que la xifra real quedarà situada en 21 milions, tenint en compte que faltaran 10 milions de recompra de les participacions preferents d’EMAP en propers exercicis”.
Al Consell de Comú s’ha donat llum verda a tirar endavant un nou conveni urbanístic –entre el Govern, el Comú i els privats- a una unitat d’actuació a l’Avinguda del Través que, un cop feta la cessió de terreny, permetrà fer una passarel.la per a vianants que unirà la zona amb el centre de la Massana.
En la sessió d’avui també s’ha aprovat convocar una tercera subhasta pública per a la possessió d’un local i altres espais a l’edifici Cresta d’Arinsal, després que les anteriors convocatòries es declaressin desertes.
A més, el ple del Consell continua donant suport a afavorir l’hora gratuïta als dos aparcaments verticals, per tal de dinamitzar el sector comercial. Per això s’ha aprovat un compromís de despesa a GAVSA per import de 210 mil euros.
A banda de l’aprovació de dos plecs de bases per a diferents obres, el Consell de Comú ha aprovat els imports revisats de la cessió econòmica, que es van ajustant en base als preus del mercat.

 
 
<< tornar
 
 
Comú de la Massana
Av. Sant Antoni, 29  AD400 La Massana
Tel +376 736 900