rss

Comú de la Massana - Principat d'Andorra
 
  Descobreix la Massana El Comú Tràmits i Gestions La Massana en un clic Turisme Punt 400 Esplai
El Comú de la Massana aprova definitivament la modificació de les normes urbanístiques
Dimecres, 8 de novembre

L’aprovació definitiva de la modificació de les Normes urbanístiques ha estat el punt central de la sessió de Consell de Comú de la Massana. El text –que ja ha rebut la llum verda de la Comissió Tècnica d’Urbanisme- presenta diversos canvis centrats en la regulació dels usos i en l’ordinació volumètrica.
Pel que fa al primer punt, s’estableixen diferents situacions relatives als usos, regulant diferents activitats que tenen lloc en un mateix edifici o parcel·la i protegint en tots els casos l’ús d’habitatge. Per tant, les activitats que puguin ocasionar alguna molèstia sempre han d’estar ubicades als espais que tinguin una menor afectació.
També s’obre una nova classificació per als usos industrials, basada en els efectes ambientals de cada tipologia. Es fixen tres tipus: indústria compatible, indústria agrupada i industria separada. D’aquesta manera, es garanteix que les indústries potencialment contaminants queden allunyades dels nuclis residencials.
Pel que fa a l’ordenació d’edificació per definició volumètrica, es defineix la figura de la ZOV o Zona d’Ordenació Volumètrica, que es caracteritza per la seva flexibilitat i adaptació a l’entorn. Es tracta de poder edificar el mateix volum però distribuït de diferent manera, per poder adequar-se millor a les característiques del terreny i a la finalitat del projecte.
D’altra banda, el ple del Consell ha facultat el cònsol major, David Baró, per signar una addenda al conveni de cessió anticipada de terrenys pel projecte del Camí Ral, que ha permès que aquest sender arribi al nucli urbà de la Massana.
En la mateixa sessió s’han aprovat suplements de crèdit, que es finançaran amb altres partides disponibles, pels treballs de l’abocador de la Collada de Beixalís, que ha tingut més activitat a causa de la reactivació econòmica i pel Mercat de Nadal de la Massana, que enguany celebra el desè aniversari.

 
 
<< tornar
 
 
Comú de la Massana
Av. Sant Antoni, 29  AD400 La Massana
Tel +376 736 900