rss

Comú de la Massana - Principat d'Andorra
 
  Descobreix la Massana El Comú Tràmits i Gestions La Massana en un clic Turisme Punt 400 Esplai
El Comú de la Massana millora i flexibilitza les normes urbanístiques
Es continua apostant per la dinamització comercial i turística, destinant 300 mil euros a grans esdeveniments
Dijous, 23 de febrer

Després de l’aprovació en sessió de Consell de Comú, el text de la modificació de les normes urbanístiques del Pla d’Ordenació i Urbanisme Parroquial, el POUP, passarà ara a la Comissió Tècnica d’Urbanisme per a la seva ratificació.
Els canvis proposats estan centrats en la regulació dels usos i en l’ordinació volumètrica.
Pel que fa al primer punt, s’estableixen diferents situacions relatives als usos, regulant diferents activitats que tenen lloc en un mateix edifici o parcel·la i protegint en tots els casos l’ús d’habitatge. Per tant, les activitats que puguin ocasionar alguna molèstia sempre han d’estar ubicades als espais que tinguin una menor afectació.
També s’obre una nova classificació per als usos industrials, basada en els efectes ambientals de cada tipologia. Es fixen tres tipus: indústria compatible, indústria agrupada i industria separada. D’aquesta manera, es garanteix que les indústries potencialment contaminants queden allunyades dels nuclis residencials.
Pel que fa a l’ordenació d’edificació per definició volumètrica, es defineix la figura de la ZOV o Zona d’Ordenació Volumètrica, que es caracteritza per la seva flexibilitat i adaptació a l’entorn. Es tracta de poder edificar el mateix volum però distribuït de diferent manera, per poder adequar-se millor a les característiques del terreny i a la finalitat del projecte.
Justament, en la mateixa sessió ja s’ha donat llum verda al canvi de qualificació d’urbanística d’una unitat d’actuació situada a Arinsal. L’objectiu és que les edificacions siguin menys denses i compactes i s’integrin a l’entorn amb criteris de racionalitat i sostenibilitat.
El punt ha quedat aprovat amb l’abstenció del conseller de la minoria, que tot i estar d’acord amb els canvis proposats considera que no ha pogut participar prou en la proposta.

El Consell de Comú també ha aprovat la continuació de l’hora gratuïta als aparcaments de la Closeta i el Farré Negre, ja que considera que es tracta d’una bona eina de dinamització comercial. Un altre punt de l’ordre del dia ha estat l’aprovació de la subvenció a la llar d’Infants el Petit Príncep per un import de 203.000 euros.
Una de les partides més àmplies aprovades en la sessió d’avui ha estat la destinada a l’organització de grans esdeveniments per a la temporada 2017. En total es farà una aportació de 300.000 euros a la societat Emap SAU per organitzar diferents accions amb un gran impacte, tant d’atracció de visitants com mediàtic. La prova estrella serà la Copa del Món i els Mundials Màster de BTT, que porta cada estiu milers d’aficionats a la bicicleta de muntanya. També estan en auge les curses d’alta muntanya. Per això es continua apostant per l’Skyrace Comapedrosa, la Maxiavalacne, la Vertical Race i la Volta als Ports. Els gran esdeveniments es completen amb l’Excalibur Race, el Trial d’Arinsal, el Triblanc, el River sprint d’Arinsal, el Fam Font Blanca, el River Sprint d’Arinsal i el Campionat de Petanca. En total són dotze grans esdeveniments que tenen l’objectiu de dinamitzar la parròquia i desestacionalitzar el turisme. Deu d’aquests esdeveniments continuen de passades edicions i per tant ja s’ha pogut comprovar la seva bona repercussió per a l’economia de la parròquia i de país.
D’altra banda, el Comú de la Massana ha ratificat avui formalment el traspàs del Servei d’Atenció Domiciliària al Govern, entenent que és preferible que la gestió dels recursos d’aquest servei sigui efectuada directament de forma centralitzada en interès dels beneficiaris.
En la sessió d’avui ha jurat el seu càrrec el nou director de Via Pública, Jaume Castells, amb una àmplia experiència en temes de mobilitat.
 
<< tornar
 
 
Comú de la Massana
Av. Sant Antoni, 29  AD400 La Massana
Tel +376 736 900