rss

Comú de la Massana - Principat d'Andorra
 
  Descobreix la Massana El Comú Tràmits i Gestions La Massana en un clic Turisme Punt 400 Esplai
Un 28% més en inversió al pressupost 2017
La liquidació dels comptes del tercer trimestre és d’un superàvit de 2,3 milions d’euros
Dijous, 22 de desembre

El Comú de la Massana ha aprovat per unanimitat, en sessió de Consell, el pressupost per a l’exercici 2017, situat en 12.479.290 euros. Es tracta d’un pressupost equilibrat i eficient, en què es continua fent un esforç destacat en la reducció de la despesa corrent i que alhora permet augmentar la inversió, segons ha afirmat el cònsol major, David Baró, alhora president de la comissió de Finances.
La partida d’inversió creix en un 28% respecte al 2016, situant-se en 1,9 milions d’euros. A més, també cal tenir en compte que es portarà a terme una recompra de participacions preferents de la societat EMAP SAU per valor d’1,5 milions d’euros.
Entre les inversions previstes, cal remarcar l’eixamplament de la carretera secundària de Sispony, en un revolt molt pronunciat a l’entrada del poble, sota el cementiri. També es continuarà amb la campanya de renovació de voreres, en la millora dels equipaments i en el manteniment del mobiliari urbà.
Per contra, la despesa corrent continua a la baixa, concretament un 0,67% per sota de l’exercici anterior.
El que creix és la previsió dels ingressos corrents en un 3,41 per cent. Per realitzar el càlcul s’ha tingut en compte l’actualització de dades del cens i el cadastre.
La projecció de l’endeutament per al 31 de desembre del 2017 és d’11,1 milions d’euros, una xifra que queda molt lluny dels 43 milions del 2012; és a dir, un 74% menys que abans de l’operació de venda d’accions i un 42% menys que després de realitzar-se aquesta operació. En els darrers exercicis, l’endeutament està seguint una evolució negativa, reduint-se més d’1,5 milions per any.
El conseller de la minoria ha votat a favor del pressupost, però ha volgut matissar que s’hauria de destinar una partida superior a inversió i ha valorat positivament els principis de prudència, contenció i sostenibilitat amb què s’ha elaborat.
D’altra banda, en la mateixa sessió també s’ha presentat la liquidació provisional de comptes a 30 de setembre del 2016. El resultat provisional és d’un superàvit de 2,3 milions d’euros. L’exercici es preveu que tancarà amb superàvit, però la xifra projectada ajustada serà una mica inferior, d’1,6 milions, ja que encara falten liquidar diversos treballs.
El cònsol major ha tancat la sessió desitjant bones festes i remarcant aquest primer any de mandat comunal, del qual ha destacat l’harmonia amb què treballen majoria i minoria, cosa que, segons assegura, permet treballar amb agilitat i ser resolutius per tirar endavant els projectes.
 
<< tornar
 
 
Comú de la Massana
Av. Sant Antoni, 29  AD400 La Massana
Tel +376 736 900