rss

Comú de la Massana - Principat d'Andorra
 
  Descobreix la Massana El Comú Tràmits i Gestions La Massana en un clic Turisme Punt 400 Esplai
Es convoca la 6a edició del CVN
El curs s'inaugurarà al mes de febrer i tindrà una durada de set mesos
Dimarts, 14 de novembre del 2017

El Govern d’Andorra i el Comú de la Massana obren la convocatòria per a la sisena edició del Cos de Voluntaris per a la Natura, el CVN, un projecte que es va posar en marxa per formar professionals en gestió i manteniment de boscos i jardins, però també per oferir una sortida laboral als joves que no estudien ni treballen. Des de la passada edició, a més, el CVN s’emmarca en el Focus 16-20 del Govern d’Andorra, per la qual cosa els alumnes tenen una formació més completa amb un seguiment més personalitzat.

L’edició començarà al mes de febrer i es clourà a finals d’agost. De febrer a juny es faran classes teòriques i pràctiques tant del Focus 16-20 com del CVN. Durant els mesos d’estiu s’aprofitarà per fer treballs sobre el terreny enfocats al manteniment de camins forestals de la parròquia, la seva senyalització i gestions associades al parc natural del Comapedrosa, entre altres tasques.

En aquesta sisena edició s’ofereixen un total de deu places. Els requisits són tenir entre 16 i 21 anys i no estar treballant ni cursant estudis incompatibles amb el curs. Pel que fa a les motivacions, l’alumne ha de tenir un interès pel medi natural i la jardineria.

En les edicions anteriors del CVN ja s’han format trenta-quatre alumnes, que han pogut tenir accés a diverses feines relacionades amb treballs forestals o bé els ha servit com a impuls per tornar a entrar dins el circuit acadèmic.

El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sergi Gueimonde, anima als joves a inscriure’s al curs, ja que “es tracta d’una bona oportunitat per formar-se en una àrea amb bones possibilitats laborals ja que som un país d’alta muntanya i sempre hi haurà feina en temes relacionats amb la gestió dels boscos”.

Per la seva part, el director de Formació Professional, Formació d'Adults i Recursos Educatius Joaquim Torredà Marti, destaca l’oportunitat que suposa per joves que no han obtingut el graduat en segona ensenyança o títol equivalent i que tenen dificultats per accedir al món laboral, realitzar un programa que dona resposta a les seves necessitats.

El CVN continua endavant gràcies a les aportacions dels patrocinadors: Carisma, Fundació Privada Bonaventura Mora Sagués, Fundació Julià Reig, Assegurances Generals, Tot Natura, Centre Comercial Andorrà; i dels col·laboradors: Creu Roja Andorrana i Andorra Telecom.

La preinscripció serà del 18 de desembre al 15 de gener del 2018.
Els interessants poden sol·licitar més informació a través del correu mediambient@comumassana.ad o bé adreçant-se al Centre de Formació d’Aixovall al telèfon 741465 o enviant un correu a l'adreça electrònica focus16_20@govern.ad.
 
<< tornar
 
 
Comú de la Massana
Av. Sant Antoni, 29  AD400 La Massana
Tel +376 736 900