rss

Comú de la Massana - Principat d'Andorra
 
  Descobreix la Massana El Comú Tràmits i Gestions La Massana en un clic Turisme Punt 400 Esplai
Acte de cloenda de la 5a edició del CVN
Bona valoració de la integració del curs dins el Focus 16-20
Dimarts, 24 d'octubre del 2017

El Cos de Voluntaris per la Natura continua endavant amb la seva tasca de formar joves en els àmbits de la gestió forestal, la jardineria i la ramaderia. Per primer cop, els alumnes han rebut el diploma del programa de millora de l’ocupabilitat Focus 16-20 del Govern d’Andorra, ja que el CVN s’ha convertit en un itinerari formatiu d’aquest pla.
El cònsol major, David Baró, ha remarcat la importància de l’acte de graduació, “ja que significa que tenim joves que han superat el CVN i que tenen més opcions dins el seu futur laboral”. Baró ha agraït la implicació del Ministeri d’Educació i Ensenyament superior des de la primera edició, una col·laboració que en aquesta cinquena edició s’ha convertit en la integració d’aquests estudis dins el programa del departament de Formació Professional, Formació d’Adults i Recursos Educatius. El director del departament, Joaquim Torredà, ha afirmat que “el CVN ja és un projecte consolidat i estructuralment ben organitzat i ara el repte és que més joves se’n puguin beneficiar”.
A hores d’ara han obtingut el diploma del CVN trenta-quatre joves, dos dels quals en aquesta darrera edició, que va començar amb quatre alumnes, tot i que no tots han pogut acabar les pràctiques. Ara tenen l’opció de continuar-les en el pròxim curs.
Dels trenta-quatre joves que han obtingut el diploma, alguns han acabat treballant en àrees relacionades amb el medi ambient, altres han continuat estudiant i també n’hi ha que han acabat treballant en altres sectors.
El treball de camp és una part molt important del CVN. Els joves han treballat sobre en terreny en accions concretes: la creació d’una zona de repòs al costat de les Moles del Camí Ral, el desbrossament i adequació de camins de muntanya, l’enjardinament de la nova pèrgola de l’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell, l’enjardinament de la plaça de l’Església, la millora de la gossera d’Andorra i diverses actuacions dins els Parc Natural del Comapedrosa.
“A la Massana tenim una gran extensió de massa boscosa i necessitem tècnics preparats. Per això animem als joves a cursar al CVN perquè estem convençuts que pot tenir una bona sortida laboral”, ha assegurat el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sergi Gueimonde..
El CVN és possible gràcies a la implicació de diversos col·lectius, que subvencionen o col·laboren amb el projecte: Carisma, Bomosa, Assegurances Generals, Fundació Julià Reig, Creu Roja Andorrana, Andorra Telecom,Tot Natura, Natura Activa, Centre comercial Andorrà i Espai Art Natura.

 
<< tornar
 
 
Comú de la Massana
Av. Sant Antoni, 29  AD400 La Massana
Tel +376 736 900