rss

Comú de la Massana - Principat d'Andorra
 
  Descobreix la Massana El Comú Tràmits i Gestions La Massana en un clic Turisme Punt 400 Esplai
Nova recompra de participacions preferents per valor d’1,5 milions d’euros
El Comú de la Massana aprova la revisió del Marc Pressupostari, validat pel Tribunal de Comptes
El Consell de Comú de la Massana ha autoritzat una nova recompra de preferents, la quarta, exercint d’aquesta manera el dret voluntari d’adquisició de participacions d’Estacions de Muntanya Arinsal Pal.
Recordem que les entitats bancàries del país van subscriure participacions d’Estacions de Muntanya Arinsal Pal per valor de 19 milions d’euros. Amb la nova recompra, que serà efectiva a principis de gener, el Comú haurà adquirit ja 5,8 milions d’euros d’aquestes participacions, per la qual cosa, el total que tindran els bancs serà de 13,2 milions, una xifra que es rebaixarà fins als 10,2 milions a finals de mandat.
Aquests números queden reflectits en el Marc Pressupostari 2016-2019, del qual avui se n’ha aprovat la revisió anual, que fixa la Llei de sostenibilitat de les finances públiques i d’estabilitat pressupostària.
Aquesta revisió s’ha presentat amb situació de superàvit estructural, ja que els recursos corrents i de capital no financers són suficients per fer front a les despeses corrents i de capital no financers. A més, el text dóna compliment als objectius de sostenibilitat marcats pel Tribunal de Comptes per al 2018, situant l’increment de la despesa corrent al 2,4% i l’objectiu d’endeutament al 138,5% (el màxim legal se situa en el 200%).
Un dels punts que s’ha modificat del marc pressupostari ha estat la previsió d’inversió real per al període 2016-2019, que ha crescut fins a situar-se en 8,2 milions d’euros.
En la sessió d’avui també s’ha aprovat l’ordinació tributaria i la de preus públics per al 2018, a més del calendari fiscal. Es mantenen els preus de l’actual exercici i s’actualitzen els textos amb les modificacions realitzades al llarg de l’any. Una de les modificacions ha estat l’eliminació del Servei d’Atenció Domiciliària, que ha passat a dependre del Govern.
 
 
<< tornar
 
 
Comú de la Massana
Av. Sant Antoni, 29  AD400 La Massana
Tel +376 736 900