rss

Comú de la Massana - Principat d'Andorra
 
  Descobreix la Massana El Comú Tràmits i Gestions La Massana en un clic Turisme Punt 400 Esplai
Aprovació definitiva de la modificació de les normes urbanístiques
S’exigirà una garantia urbanística per evitar construccions inacabades i s’incorpora la fusta natural com a material predominant a les façanes
Dijous, 25 de juliol

El Consell del Comú de la Massana ha donat llum verda per unanimitat a la modificació de les normes urbanístiques. L’objectiu, com ha explicat el cònsol major, és facilitar i agilitzar la construcció i fixar els paràmetres constructius, per projectar la parròquia cap al futur amb una estètica de muntanya.
Per això, un dels canvis es troba en els materials de construcció per revestir les façanes en zona intermitja i residencial. Fins ara, com a mínim un 70 % havia de ser de pedra del país. Amb el canvi, es permet que aquest 70 % pugui ser de fusta natural, ja que és un material de muntanya que s’integra amb l’entorn. Per tant, els propietaris podran fer les combinacions que vulguin, mentre un 70 % o més sigui de pedra o fusta (o barrejat).
Un altre canvi important és la creació d’una garantia urbanística amb l’objectiu d’evitar que quedin construccions a mig fer. El promotor de l’obra s’ha de comprometre a executar-la dins el termini fixat i, en cas contrari, s’executaria la garantia. Amb aquesta mesura es pretén evitar impactes estètics desfavorables.
Hi ha altres canvis tècnics, com per exemple, per millorar la coordinació entre els propietaris afectats per un vial.

En la mateixa sessió també s’ha donat llum verda a un pla parcial de desenvolupament de la unitat d’actuació de urbanitzable del Prat de la Rivera. El cònsol ha remarcat que l’entrada d’un pla parcial és una bona notícia que indica una reactivació de la construcció. En aquest cas, un cop validats els informes i es procedeixi a l’aprovació definitiva, el privat podrà urbanitzar aquest terreny per a ús industrial.

D’altra banda, el Consell ha confirmat la sanció a un treballador per negligència en la utilització d’un vehicle propietat del comú.

 
<< tornar
 
 
Comú de la Massana
Av. Sant Antoni, 29  AD400 La Massana
Tel +376 736 900