rss

Comú de la Massana - Principat d'Andorra
 
  Descobreix la Massana El Comú Tràmits i Gestions La Massana en un clic Turisme Punt 400 Esplai
La subhasta dels dos edificis del conjunt Ribasol Park serà el 15 de novembre
La liquidació del primer semestre es tanca amb un superàvit d’1,8 milions d’euros i un endeutament de 12,3 milions, 21 milions menys que fa vuit anys
Dijous, 26 de setembre


El Consell del Comú de la Massana ja ha fixat la data per a la subhasta dels dos edificis i vint-i-nou places d’aparcament del complex Ribasol Park: serà el 15 de novembre, a les 11 h, a la segona planta de l’edifici de la Closeta. El preu de sortida serà de 4.186.825 euros, amb dites de 5.000 euros. La convocatòria sortirà publicada dimecres que ve al Bopa i tots els interessats a veure els béns immobles poden fer una visita, concertant una cita, en horari de 9 a 13 h, al telèfon del mateix Comú de la Massana, 736 900.
Recordem que el Comú de la Massana va decidir donar llum verda a la declaració d’alienabilitat d’aquests béns, per unanimitat, en la sessió de Consell del passat mes de juny.
El Comú és propietari d’aquests béns immobles des de fa tres anys, ja que el promotor els va cedir gratuïtament arran d’un conveni urbanístic. Després d’estudiar els possibles usos i comprovar que no s’adaptaven a les necessitats del Comú, es va decidir portar a terme la subhasta, ja que d’altra manera només s’anaven generant despeses de manteniment i comunitat.
“Entenem que aquesta és la bona solució. La intenció és fer una única subhasta, ara és l’oportunitat per als interessats. Esperem que hi hagi demandes d’informació i esperem que es concretin amb una proposta que també pugui servir per dinamitzar els sector de la construcció i si al final s’adjudica i el nou propietari decideix per pisos podrien sortir setanta nous habitatges al mercat”, afirma el cònsol major,
“Un ús públic no se li podia donar, fer ús d’explotació no tenia sentit, els edificis només suposen despeses i per tant és lògic procedir a l’alineabilitat i segur que la iniciativa privada li’n podrà donar algun ús”, assegura el conseller de la minoria, Albert Esteve.
D’altra banda, Baró ha remarcat que l’operació seria molt positiva per a les arques públiques, ja que els fons líquids de Tresoreria, en aquests moments a 8 milions, s’incrementarien en més de 4 milions.
Justament, en la mateixa sessió de Consell s’ha exposat la liquidació del primer semestre del 2019, que presenta un superàvit d’1,8 milions d’euros. Com ha explicat Baró, aquesta xifra es reduirà a finals d’any, ja que queden inversions pendents de liquidar, i se situarà en els 636.174 euros. “Estem seguint la línia dels últims vuit exercicis, amb un pressupost realista; sempre hem tingut una liquidació amb més ingressos que despeses, cosa que ens permet augmentar la Tresoreria i reduir deute, assegura el cònsol major i també responsable de la conselleria de Finances. Baró ha remarcat que des del 2012 l’endeutament s’ha reduït en 31 milions d’euros, 21 sense tenir en compte l’operació d’emissió de preferents, passant dels 43 milions de fa vuit exercicis al 12,3 actuals.
Un altre dels temes de la sessió d’avui ha estat la proposta de declarar deserts dos concursos públics: el de reforma i embelliment de la plaça de l’edifici administratiu i el de refecció del servei d’abastament de la captació dels Hortons. El motiu és que només s’ha presentat una empresa a cadascun dels edictes i amb un import que sobrepassava l’estimació pressupostària del Comú. Tant majoria com minoria han estat d’acord amb declarar deserts els concursos ja que es tracta d’obres que no són urgents i que es poden traslladar al pròxim exercici.
 
<< tornar
 
 
Comú de la Massana
Av. Sant Antoni, 29  AD400 La Massana
Tel +376 736 900