rss

Comú de la Massana - Principat d'Andorra
 
  Descobreix la Massana El Comú Tràmits i Gestions La Massana en un clic Turisme Punt 400 Esplai
Dos paisatges del parc natural del Comapedrosa guanyen el Concurs Fotogràfic de Natura
Dilluns, 25 de setembre

“Molleres a Comapedrosa”, de Ramon Villanueva, ha estat la fotografia mereixedora del primer premi del Concurs Fotogràfic de Natura, convocat pel Comú de la Massana dins el marc del Dia Mundial del Medi Ambient i també com un element dinamitzador del Centre d’Interpretació del Comapedrosa, que coordina la iniciativa.
El jurat –format pel conseller Sergi Gueimonde, els fotògrafs Eduard Comellas i Jaume Riba, la directora de Medi Ambient, Neus Casals, la responsable de la Capsa, Rosa Mujal, i la responsable del CIC, Maeva Mouvis- han triat la imatge de Villanueva tant per la bellesa de la fotografia com perquè reflexa el tema proposat al concurs: la conservació del patrimoni natural i patrimonial.
“Quan vaig saber el tema de seguida vaig pensar en l’agricultura i en les molleres”, assegura Ramon Villanueva, que explica que en aquest concurs ha pogut unir les seves dues grans aficions: la fotografia i la muntanya. També ha explicat que just després de fer la fotografia va caure una gran tempesta i per això va aconseguir els colors saturats que fan que la imatge resulti impactant. La imatge, presa en el Parc Natural Comunal de les Valls del Comapedrosa, s’hi veuen uns aiguamolls i també construccions ramaderes: una cabana de pastor i un orri.
L’altra fotografia premiada també té com a escenari el Parc Natural del Comapedrosa, en aquest cas ha estat feta des del cim. El seu autor, Sumit Manwani, l’ha titulat “Viu el cim, viu Andorra”. Aquesta ha estat la imatge més votada a la pàgina facebook del comú de la Massana.
El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sergi Gueimonde, s’ha mostrat molt satisfet per l’elevada participació –amb vuitanta-cinc fotografies- i també per la qualitat de les obres presentades. De cara a la tercera edició ja ha avançat que el concurs estarà centrat en l’entorn del parc natural del Comapedrosa.
 
<< tornar
 
 
Comú de la Massana
Av. Sant Antoni, 29  AD400 La Massana
Tel +376 736 900