rss

Comú de la Massana - Principat d'Andorra
 
  Descobreix la Massana El Comú Tràmits i Gestions La Massana en un clic Turisme Punt 400 Esplai
El comú de la Massana adjudica diverses obres dins l’operació subsòl per valor d’1,4 milions d’euros
S’aprova l’ajustament dels imports de cessió econòmica obligatòria
Dijous, 26 d'abril

Com ja va plantejar a principis d’any, el comú de la Massana preveu realitzar obres importants a la xarxa d’aigües pluvials i residuals en diversos punts de la parròquia, que començaran en les properes setmanes. Amb aquests treballs es millorarà de manera significativa i definitiva aquest servei. En la sessió d’aquest migdia ja s’han adjudicat obres per valor d’1,4 milions d’euros. Amb aquesta partida es portaran a terme els treballs de renovació dels serveis fecals, pluvials i d’aigua potable de les urbanitzacions les Agudes, les Canadilles i Sorribes de la Massana i també d’un tram del poble d’Arinsal. En total s’hi destinarà un milió d’euros i es preveu un termini d’execució d’entre dos i quatre mesos. D’altra banda, També s’han adjudicat les obres de renovació del col·lector secundari d’aigües residuals al riu dels Cortals d’Anyós per un import de 409.066 euros i un termini d’execució de tretze setmanes. L’operació subsòl es completarà amb altres treballs de millora de la xarxa. En total s’hi invertiran 1,7 milions d’euros.
Recordem que durant aquest exercici la inversió total que el comú realitzarà a la parròquia durant aquest exercici ascendeix als 4,3 milions d’euros.
Una de les inversions previstes i per les quals avui s’ha aprovat treure concurs és la millora de la zona del Cap del Carrer de la Massana. Es preveu renovar tot l’empedrat a més de refer tota la xarxa d’aigües.

D’altra banda, en la sessió d’avui també s’ha aprovat l’ajustament dels imports de cessió econòmica obligatòria previstos al Pla d’Ordenació Urbanístic parroquial, el POUP. Aquests imports s’han de revistar cada any, per adequar-los al valor del mercat. Els imports han tingut un increment que osci·la entre l’1% a la zona del casc antic fins al 4,3% en zona d’eixample urbà. En els darrers anys s’havia produït una rebaixa significativa de la cessió per tal d’afavorir la reactivació econòmica. Tot i l’augment aprovat avui, l’import encara està per sota del que va establir al 2007, quan es va aprovar el POUP.
 
 
<< tornar
 
 
Comú de la Massana
Av. Sant Antoni, 29  AD400 La Massana
Tel +376 736 900